4
portioner
400
g fläskfilè strimlad
2
msk soja
1
msk kalvfond, konc.
1
vitlöksklyfta, riven
1
purjolök, strimlad
100
g champinjoner, i fyra delar
1
röd paprika, skivad
1
msk smör
Sås:
3
dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
150
g gräddädel
1 krm
svartpeppar, nymald
1/2
tsk soja
Sätt
ugnen på 225 grader.
Lägg
det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15
minuter. Stek det snabbt i ett stekjärn så det får färg.
Fräs
purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en
smord ugnssäker form. Fördela köttet ovanpå.
Koka
upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med soja och
svartpeppar.
Häll
såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av
ugnen, ca 15 minuter. Servera med färsk pasta och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar