söndag 10 februari 2013

Fläskfilègratäng med ädelost



4 portioner
400 g fläskfilè strimlad
2 msk soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör

Sås:
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 tsk soja

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Stek det snabbt i ett stekjärn så det får färg.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela köttet ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med färsk pasta och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar