torsdag 10 januari 2013
Blåbärsglass med crumble
Hittade receptet hos matplatsen. Den var god men jag gillade inte att det var hela blåbär i. Så nästa gång mixar jag bären.
Blanda 1, 5 dl strösocker och 1 tesked vaniljsocker. Blanda i gulorna från 5 ägg och vispa riktigt poröst. Häll i 2 dl blåbär och 3 msk whisky.
Vispa 3 dl vispgrädde hårt. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll upp i en form och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Smula 5 digestivekex. Smält 25 gram smör och blanda i. Stöt och blanda sedan ner1 tesked hel kardemumma. Häll upp på bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader ca 7 minuter.
Strö över mer blåbär och digestiveblandningen på den färdiga glassen, samt dekorera med några blad mynta.
Etiketter:
Dessert
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar