Min kollega kom med det här receptet och sa att jag var tvungen att prova. Och det gjorde jag, och det ångrar jag inte. Så underbart gott. Vi skrapade formen, så det kommer absolut att lagas snart igen.
1
kg potatis
|
1
kg färsk torsk
|
4 dl mjölk
|
1dl
grädde
|
1
st citron
|
2
st tomat
|
300
g färska haricots
verts
|
3
msk smör
|
1
st fiskbuljongstärning
|
1
tsk curry
|
1
msk färsk dragon
|
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Skala och
koka potatisen.
Smält smör i en kastrull och rör ut vetemjöl. Späd med mjölk lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädde, buljong, curry och dragon. Låt såsen sjuda 5 min. Känn efter så att det inte är några ben i fisken. Salta och peppra efter smak på båda sidor och lägg fisken i en ugnsfast form. Skiva tomat tunt och lägg över fisken. Smaksätt såsen med saften från ½ citron. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 min. Pressa potatisen genom en potatispress. Koka upp haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull. Skär resten av citronen i klyftor och servera till fiskgratängen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar