Jag föredrar tekakor med havregryn i. De mättar bätte & är mycket
godare.
Ca 16 st
1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 1/2 dl havregryn
150 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl special
Häll 4 dl mjölk över havregrynen, låt de stå & svälla i en bunke i ca 2
timmar. Smält smöret & häll på resten av mjölken & värm till 37°. Smula
jästen i en bunke, häll på smöret & havregrynen. Tillsätt socker, salt &
nästan allt mjölet.
Knåda till en smidig deg & låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på
mjölat bakbord & kavla ut till en stor platt deg, ta ut runda tekakor med en
skål. Lägg de på en plåt & låt jäsa ytterligare 40 minuter. Nagga dem med en
gaffel innan gräddningen, grädda ca 10 minuter i 220°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar