Biscotti (italiensk skorpa) bakade jag idag för första gången. De blev
fantastiskt goda & var hur enkla som helst att göra. Polkagrisarna blir
härligt sega. Hittade receptet i nya numret av Hembakat.
40- 50
st
7 dl mjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt
margarin
2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl polkagrisar
Sätt ugnen på
175°. Blanda mjöl, salt & bakpulver i en skål. Rör samman socker & smör,
blanda ner äggen, ett i taget, och rör sedan ner mjölblandningen. Krossa
polkagrisarna grovt & blanda ner dem. Rulla degen till fyra längder, lägg
dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper & platta till
dem.
Grädda i 15-20 minuter & skär genast längderna på snedden i ca 3 cm
tjocka bitar.
Sätt sedan tillbaka dem i den avstängda ugnen & låt dem
står i eftervärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar