Detta var den första pannacottan jag smakade på & jag blev såld. Tror att
detta är den godaste också. Så underbart god. Den kan ju ätas med färska bär
eller vad man nu vill men jag föredrar den som den är :=)
Har tyvärr ingen
bild på den.
4 pers
1 gelantinblad
3 dl vispgrädde
3/4 dl
farinsocker
1/2 vaniljstång
Lägg gelantinbladet i blöt i kallt
vatten. Blanda grädde och socker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva
vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under
omrörning. Ta kastrullen från plattan.Tillsätt gelantinbladet och rör tills den
har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör
om då och då. Ta upp vaniljstången och fördela grädden i 4 formar/glas. Täck och
ställ formarna i kylen minst 2 timmar. Servera med valfria bär, t.ex.
jordgubbar, hallon, blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar