lördag 5 januari 2013
Hallon- & vinbärspaj med vaniljkräm & kokostäcke
Igår bakade Filippa & Lovisa en supergod paj. T.o.m Lovisa tyckte om den fast den var full med bär.
4 port
ca 3 dl vaniljkräm (jag kokade vanlig marsankräm)
Hallon & röda vinbär färska eller frysta
2 dl kokos
2 dl mjöl
1 dl socker
100 g smör
1 msk potatismjöl om bären är frysta
Bottna ugnsfasta små portionsformar (eller en stor pajform) med ett lager vaniljkräm. Täck med ordentligt med hallon & vinbär. Hacka ned smöret i de torra ingredienserna till en smuldeg och strö över hallonen. Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna lite och njut!
Etiketter:
Bakpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar