onsdag 29 maj 2013

Baileyskräm med chokladsås och hallon

Såå gott, jag som älskar Baileys. Lägg på marängerna precis före servering så det håller sig frasiga.

4 pers

1 dl vispgrädde
1 1/2 dl mascarponeost
2 msk florsocker
1/2 dl Baileys

Chokladsås
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Garnering
2 dl färska hallon
1 dl minimaränger

Vispa grädden fast. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten av grädden och florsockret. Rör i likör. Låt stå i kylen i 2 h.
Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills chokladen har smält. Låt svalna.
Varva Baileyskräm, chokladsås och hallon i en portionsskål. Toppa med minimaränger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar