fredag 17 maj 2013

Sparrissoppa med fänkål & lax


Den här soppan bjöd mina svärföräldrar på till förrätt på nyår. Mycket god!!

4 pers

200 g grön sparris
1 scharlottenlök
1 fänkål, ca 250 g
1 dl vitt vin
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl mjölk
2 dl grädde
salt & vitpeppar

TOPPING:
200 g kallrökt lax
gräslök

Bryt av ändarna på sparrisen. Hacka lök & skiva fänkålen tunt. Koka lök & fänkål i vin & vatten med buljongtärningarna, ca 5 minuter under lock.
Lägg i sparrisen & låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa till en slät soppa. Tillsätt mjölk & grädde & låt soppan koka upp. Salta & peppra.
Servera med strimlad lax & hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar