fredag 17 maj 2013

Fetafärsfylld paprika


4 port

* 4-6 stora röda paprikor
* smör till formen
* 4 msk ströbröd
* 4 msk vatten
* 2 dl krossade tomater
* 500 g köttfärs
* 200 g fetaost
* 1 finhackad stor lök
* 2 vitlöksklyftor
* 1 tsk salt
* nymald svartpeppar
* cayennepeppar

Sätt ugnen på 200°. Tvätta paprikorna. Skär en ring på varje paprika runt skaftet & tag försiktigt bort skaft & kärnhus.
Smörj en lagom stor ugnsform & ställ paprikorna tätt så det stödjer varandra. Förgrädda paprikorna medan färsen görs i ordning.
Häll ströbröd & vatten i en bunke. Tillsätt tomatkross & köttfärs & rör ihop. Skär fetaosten smått. Blanda ner fetan, löken & pressad vitlök. Smaksätt med salt, svartpeppar & cayennepeppar.
Ta paprikorna ur ugnen & fyll med färsblandningen. Grädda ca 45 minuter eller till färsen är genomkokt. Ös skyn från formen över paprikorna.
Servera med ris & en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar