fredag 17 maj 2013

Heta räkor

Super god räkgryta.


4 pers
* 2 lökar
* 1 äpple
* 1 grön paprika
* 1 msk margarin
* 2 tsk curry
* 1 tsk paprikapulver
* 1 burk krossade tomater
* 1 vitlöksklyfta
* salt, peppar
* 1 knivsudd cayennepeppar
* 1 dl vispgrädde
* 600 g räkor med skal

Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs löken mjuk och glansig i lite margarin tillsammans med curryn. Rör i äpplet och paprikan och låt det fräsa en stund.
Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, pressad vitlök, salt, peppar och cayennepeppar. Låt allt småputtra under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
Är räkorna frysta så tina dem och skala dem. Hit går det bra att förbereda i god tid. Hetta upp såsen och tillsätt grädden. Låt det koka upp på nytt. Blanda ner räkorna och låt dem bli genomvarma men inte koka. Smaka av. Servera med ris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar