söndag 12 maj 2013

Rostbiffsallad med örtdressing och krasse


En fräsch & god förrättssallad som Sandra bjöd oss på.

Antal portioner: 4

Ingredienser
12 skivor rostbiff
1/2 slanggurka
4 rädisor
1/2 tomat
1/2 röd lök

Dressing:
1/2 dl majonnäs
3/4 dl gräddfil
2 tsk dill
1 msk persilja
1 tsk gräslök
1 tsk dragon
1 vitlökslyfta

Till dekoration:
krasse

1. Dressing: Rör ihop majonnäs och gräddfil, skala och pressa ner vitlöken och krydda med dill, gräslök, persilja, krasse och dragon. Blanda väl. Låt gärna dressingen stå kallt ett tag före servering så att smakerna mognar.
2. Skala och skär gurkan i stavar och skär tomat och rödlök i strimlor. Lägg upp grönsakerna vackert på tallrikar eller ett fat tillsammans med rostbiff och rädisor. Dekorera med krasse. Servera med örtdressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar