4 port
4 kycklingfiléer
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpepparkorn
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja eller flytande margarin
Pastawok
200 g tunn tagliatelle
1 paprika,
100 g sockerärter
100 g minimajs
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk olja
200 g tunn tagliatelle
1 paprika,
100 g sockerärter
100 g minimajs
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk olja
Gör så här:Dela varje kycklingfilé i två delar så att var och en ger två tunna schnitzlar. Blanda salt, socker, grovt krossad svartpeppar och pressad vitlök. Gnid in kycklingfiléerna med det. Låt marinera i minst 30 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna. Småfräs grönsakerna i oljan och smaksätt med sambal oelek. Tillsätt vattnet med buljongtärningen och sojan. Låt småkoka i några minuter. Blanda i den kokta pastan. Stek kycklingfiléerna i oljan. Servera pastan med grönsakerna och kycklingen tillsammans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar