fredag 17 maj 2013

Seg kladdkaka

Den här goda kakan från Leila gjorde jag på midsommar & den var mycket uppskattad.

50 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
1/2 dl matolja
2.5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 175° & smält smöret.
Smörj & bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg & socker poröst. Rör ner smör & olja i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt & vänd ner i smeten. Häll smeten i formen & strö över grovt krossade chokladbitar.
Grädda kakan i ca 30 minuter. Pudra med florsocker & servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar