torsdag 13 februari 2014

Kålpudding

Kålpudding är ju bara så gott. Inga konstigheter att göra i heller.

1 stor form

1 1/2 vitkålshuvud 
Smör att steka i 
3-4 dl vatten 
4 msk sirap 
Salt

800 g blandfärs 
2 ägg 
2 dl vatten 
Salt & svartpeppar 

Skär vitkålen i små bitar & stek dem i smöret. Häll på vatten då & då så det inte bränns. Salta & peppra. När kålen blivit mjuk så häll på sirap och låt puttra en liten stund. Blanda köttfärsen med ägg, vatten salt & peppar. Bred hälften av vitkålen i botten på en form. Täck med köttfärsen & bred ut resten av kålen. In i ugnen 175 C i ca 45 minuter. Servera med potatis, gräddsås & rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar